Black Friday

Per quart any consecutiu ens avancem a aquest esdeveniment!

A partir del 3 de novembre, i com hem fet en edicions anteriors, ens avancem al Black Friday i t’oferim la possibiltat d’adquirir obres d’artistes de la Sala Rusiñol a preus especials.

En aquest ocasió trobaràs, entre d’altres, obres de:

BELLOSTA (1962) Va estudiar procediments pictòrics a l’Escola d’Arts Aplicades de Barcelona ( Llotja ) i va obtenir el títol de disseny d’Estampació per l’Escola de Belles Arts Massana de Barcelona. Es qualifica de gairebé autodidacta. No s’identifica ni amb l’adjectiu modern ni amb el de clàssic quan parla de la seva obra, però li agrada més l’art del segle XIX perquè és un art més proper a la natura i al camp. Es defineix com un enamorat dels contrastos i de la natura. És pintor de cavallet i treballa a partir d’apunts i esbossos.

GRIERA (1934-2018)  Nascut circumstancialment a Les Palmes de Gran Canària l’any 1934. El seu pare tenia un taller d’imatgeria religiosa a Olot, on va aprendre a realitzar totes les tècniques relacionades amb aquest art i on va desenvolupar una gran activitat artística. Comença a realitzar els seus primers viatges per a vendre aquestes imatges de sants. Estudià a l’Escola de Belles Arts d’Olot durant un breu període de temps.

Als dotze anys guanyà el seu primer premi al Centre Catòlic. Als divuit formà part del grup “Cràter d’Art”, al costat de diversos artistes que es reunien periòdicament. S’influencià d’Anglada Camarassa, a qui conegué mentre feia el servei militar a Palma de Mallorca, i del pintor Vermeer de Delft.

Realitzà la seva primera exposició l’any 1954. El seu historial d’exposicions és molt extens, tant a nivell nacional com internacional.

MALVEHY (1945) Nascut a Barcelona l’any 1945, estudià pintura a Barcelona i París. L’any 1972 realitzà la seva primera exposició individual i, des d’aleshores, trobem les seves obres a les principals galeries nacionals i internacionals, especialment a les d’Europa i Estats Units. Ha obtingut diversos premis, entre els quals podem destacar la Medalla de Bronze a Sitges, 1976, la Medalla de Plata a Evian, 1983 o el Primer Premi en Aix-en-Provence, 1984. L’any 1981 va ser seleccionat per formar part de l’Homenatge a Picasso organitzat a Barcelona. Ha aparegut en nombroses crítiques com la que li realitzà Fernando Gutiérrez a La Vanguardia o la del crític Rafael Manzano.

Eduard Malvehy és un dels pintors actuals que ha sabut construir la seva pròpia geometria pictòrica. L’arquitectura de les seves construccions queda palesa tant als paisatges urbans de París, Amsterdam i els que darrerament dedica a Nova York, com als bodegons o als ports pesquers. Plantejar-se l’obra amb rigor intel·lectual, potser, és una de les claus que ajuden a entendre una pintura com la seva que es mostra envoltada de silenci, poesia i quasi misteri, i on la linealitat de les formes no pren cap protagonisme a la llum.

DANÉSJORDI (1935-2006) Als dotze anys entrà a l’Escola de Belles Arts del seu poble de naixement on fou deixeble de Pere Gussinyé i Martí Casadevall. Aquesta formació es veié ampliada gràcies als nombrosos viatges que realitzà als principals museus d’Europa parant gran atenció als nous corrents que li obrien camins.

La seva primera exposició data de l’any 1953 de forma que han estat més de cinquanta els anys de dedicació a l’art, militant a primea línia de l’aquarel·la. Fundà el taller Santjordi per a innovar dins el món dels tallers de sants d’Olot les imatges religioses, a les quals donà un caire més estilitzat.

Durant els anys setanta, i fins els seus darrers dies, inicià una gran trajectòria expositiva tant al nostre país com a l’estranger. Li van estar concedits diversos premis, com el J. Civil a la Biennal d’Aquarel·la de Barcelona i la Medalla d’Or de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Barcelona. De la seva extensa bibliografia podem destacar Olot, au de tardor, Els pintors de la Costa Brava avui o Enciclopèdia Vivent de la Pintura i l’Escultura Catalana.

Danésjordi sintetitza, però mai no s’imposa a la realitat formal que pinta. Les seves obres tenen el dring del que existeix per ell mateix. Construeix els quadres des d’una base esteticista. Hàbil amb el dibuix, crea una atmosfera de neo-romanticisme.

DOBLAS (1957) Estudià dibuix i disseny gràfic a l’Escola Massana de Barcelona i serigrafia a Zuric (Suïssa). La seva primera exposició individual data de l’any 1986. Ha participat a diverses biennals i ha estat guardonat amb importants premis de pintura. Trobem obra seva a diversos museus com el Museu Abelló a Mollet del Vallés, el Museo de Tossa de Mar a Girona, el Llegat d’Art Francesc Galí a Palamós…

PERE CAMPS (1957) Als vint anys realitzà la seva primera estada a l’estranger, al Marroc, on residirà tres anys, i iniciarà una dedicació totalment professional a la pintura. Poc després del seu retorn a Barcelona, marxà a París, submergint-se en l’ambient pictòric i cultural de l’època i realitzà la seva primera exposició, fora de l’estat espanyol, tot just quan acaba complir de 25 anys. L’any 1958 torna a Barcelona on compagina l’activitat pictòrica amb un nou repte personal que el porta al disseny de diverses col·leccions tèxtils. Al 1973, la creixent atracció pel mar i el seu entorn, el porta a establir-se en un petit poble del Baix Empordà i inicia una prolífica etapa tant en el camp de la pintura a l’oli com en el de l’aquarel·la. Aquesta intensa activitat, i la conveniència de trencar temporalment amb la uniformitat de paisatges marins, sorreres i vendavals, l’encamina a compaginar la seva vida, a partir del any 1987 i fins avui, amb llargues estades en una borda-estudi d’un poble de muntanya de la Vall d’Aran, on la neu, a més del contrast paisatgístic, actua com a contrapunt d’equilibri amb les contrades empordaneses. Ha realitzat nombroses exposicions a l’estat espanyol però, també, a París, Toulouse, Lisboa, Munic, Londres i a la seu de les Nacions Unides, a Ginebra.

Aquestes obres formen part de la col·lecció Black Friday. Si vols veure la resta, visita el nostre webwww.salarusinyol.net

Leave a Comment