Black Friday

Per tercer any consecutiu ens avancem a aquest esdeveniment!

A partir del 4 de novembre, i com hem fet en edicions anteriors, ens avancem al Black Friday i t’oferim la possibiltat d’adquirir obres d’artistes de la Sala Rusiñol a preus especials.

En aquest ocasió trobaràs obres de:

AGUILAR MORÉ (1924-2015) Al llarg de la seva trajectòria artística la seva obra ha passat per diferents etapes: expressionisme, cubisme i realisme. Hàbil amb el dibuix, crea una atmosfera de neo-romanticisme. Adolescents, temes urbans, interiors, bodegons de figures, orquestres de jazz… conformen el seu univers pictòric.

VIVES FIERRO (1940) Parteix de les ciutats com a organismes vius per a crear unes obres amb personalitat plural i dinàmica, amb construcció i destrucció alhora, amb cartells i rètols que formen part d’un conjunt que és primordialment comunicatiu des de les formes i els colors.

CASADEMONT -le vieux- (1923-2007) Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, reflectint el paisatge, en el seu sentit més ampli. Molt vinculat a l’Empordà, va conèixer pam a pam aquests indrets, que amb els anys va plasmar en gran part de la seva obra.

JAUME LAPORTA (1940) La bellesa de les coses senzilles i el sentit trascendent de les accions que un dia foren habituals i que ara semblen sorprenents, són la base de la pintura de Jaume Laporta. Les cordes mossegades per la salabror del mar, el rovell del metall, la pell avellutada de les fruites i la contundent força del nu femení són protagonistes al seu treball.

ARQUER BUIGAS (1932-2012) A la seva obra cal destacar, tant als treballs a l’oli com al pastel o carbó, les atmosferes plenes de malencònia on la pinzellada impressionista és la protagonista. La dona és el tema central de les seves obres: maternitat, esquenes, nu…

MAITE LLONGUERAS (1957) Treballa intensament la pintura a l’oli. Durant els primers anys es dedicà a plasmar les seves emocions en les aigües mediterrànies, transparències, interiors i bodegons del seu estudi amb codonys i pinzells. En una etapa posterior afegí el tema dels carrussels i paisatges de Barcelona.

JOAQUIM HIDALGO (1928-2011) Ell mateix classificà la seva obra en cinc períodes; Primera època 1953-1960, sèrie Expressionista 1961-1975, sèrie Ocells 1976-1979, sèrie Matèria 1980-1990 i sèrie Contactes, que comença el 1991. L’intens cromatisme a les seves obres deixa patent un món interior oníric on destaquen els paisatges captats en un moment d’encanteri.

ANDREU FRESQUET (1940) Conrea un realisme crític en què apareixen figures difoses, generalment sobre fons foscos. La dinàmica en el color és la característica essencial a la seva pintura. Bodegons i composicions de fruites, moviments de dansa i finestres són les formes expressives que sempre l’han atret.

ERNEST DESCALS (1956) La seva obra destaca per la personal plasmació d’atmosferes on les tonalitats grises i blaves són protagonosites. Els temes urbans, encara que també les figures, són els eixos principals del seu treball sempre acompanyats d’una sensació de moviment que ho omple tot.

OSCAR BORRÁS (1947) A la seva obra tot és positiu. No ens vol portar cap a visions bucòliques de la mitologia, ni tampoc es situa en la posició del que exalta les virtuts de l’ésser humà primitiu, sinó que ens idealitza el present dels nostres paisatges.

ALMUDENA FERNÁNDEZ DE LIENCRES S. (1960) La seva obra evolucionà d’una representació objetiva a una altra de neta versió hiperrealista, on una sèrie de singulars bodegons hi troben imatge enriquida pels contrastos cromàtics que vesteixen els obscurs fons que caracteritzen els seus quadres.

TOMÀS VILÀ (1952) Gran enamorat de la seva terra, les seves obres es centren, bàsicament, en indrets que té propers. La seva és una pintura realista, on predominen els temes de paisatge, les escenes nocturnes de pobles rurals i els cellers.

Aquestes obres formen part de la col·lecció Black Friday. Si vols veure la resta, visita el nostre www.salarusinyol.net

4 thoughts on “Black Friday”
 1. This is really interesting, You’re a very
  skilled blogger. I have joined your rss feed and
  look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your website in my social networks!
  I saw similar here: E-commerce

 2. Hey there! Do you know if they make any plugins to help
  with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good gains. If you know of any please
  share. Appreciate it! You can read similar art here:
  Ecommerce

Leave a Comment