Inauguració “La innocència de la mar” d’Alícia Grau

El passat dijous vam inaugurar l’exposició d’Alícia Grau. Aquesta és la tercera exposició individual de l’artista que presentem a la nostra galeria d’art.

Malhauradament, per raons de salut, l’Alícia no ens va poder acompanyar així que el director de la galeria, Ignasi Cabanas i l’artista Katerina Alavedra-Duchoslav, van ser els encarregats de presentar l’acte.

Val a dir que la Katerina va fer un excel·lent comentari del treball que presenta l’Alícia, una exhaustiva anàlisi des del punt de vista tècnic i creatiu que no deixà indiferent als assistents. Per aquest motiu, aquí us deixem el vídeo que pensem serveix per aportar una nova visió d’aquesta col·lecció.

Recordem que l’Alícia Grau va començar la seva formació artística a l’Escola d’Arts i Oficis a primerenca edat. Un cop graduada, va començar la seva carrera professional. Des de llavors ha aconseguit crear un corrent artístic entre els artistes de la seva generació i la seva obra està repartida per tot el món.

El seu estil ha estat definit pels crítics d’art com inconfusible per la seva tècnica de dibuix, el seu ús mesurat dels pigments, que dóna solidesa compacta de les textures de les seves teles. La seva pintura impressionista, i el seu treball són formats amb una meticulosa construcció a base de successives capes de color. Té a més la capacitat innata de captar l’espontaneïtat humana a través dels seus retrats. La temàtica infantil és una de les seves fortes, que al costat de bodegons i escenes urbanes posen en relleu la seva sensibilitat pels detalls petits.

Durant més de vint anys, ha realitzat un gran nombre d’exposicions personals a la majoria de capitals europees i dels EUA. El seu art ha estat reconegut amb nombrosos premis i reconeixements internacionals. La seva obra forma part de col·leccions d’art privades i públiques. En l’actualitat, divideix el seu temps de treball entre la seva ciutat natal i Florència a Itàlia.

Aquí deixem alguns moments de la inauguració. Recorda que l’exposició es pot visitar fins el proper dimarts 11 de maig.

One thought on “Inauguració “La innocència de la mar” d’Alícia Grau”
Leave a Comment