Nacho Amor en el 37 aniversari SALA RUSIÑOL

El proper dijous dia 11, a les 7 de la tarda, inaugurarem l’exposició “Moments de contemplació” de l’artista Nacho Amor, amb qui celebrem el nostre 37 aniversari d’activitat cultural a Sant Cugat.

Nacho Amor desenvolupa la seva primera formació acadèmica a Barcelona. Assisteix a l’Escola EINA durant uns anys, juntament amb la formació a la facultat de Geografia i Història.

El 1979 s’instal·la a Aramengo d’Asti (Itàlia), centrant la seva formació al Laboratori di Restauro Nicola, romanent-hi fins a finals de 1984 i col·laborant en la restauració d’obres exposades a diferents museus i entitats públiques italianes. Treballa en obres exposades a: La Galeria Sabauda, ​​Museu Cívic, Museu Egipci i Palau Reial de la ciutat de Torí. També intervé a les catedrals d’Asti, Vercelli, Chieri i Novara, al recinte Olivetti d’Ivrea, al Palau Llagoste de Casale, a les esglésies de Sant Pere de Porto Venere, de la Santa Creu de Bosco Marengo i en altres museus com el Medieval de la ciutat de Bologna.

El 1985 obre a Barcelona el seu propi estudi col·laborant amb la Generalitat de Catalunya, museus i amb entitats públiques i privades.

Es trasllada a Valldoreix, Sant Cugat del Vallès, el 1994, on resideix i té el seu estudi actualment.

Exposa la seva pintura des de 1996 i aquesta experiència intensa en la restauració d’obres d’art, li permet endinsar-se al món de la matèria i de les textures antigues i modernes, coneixent de primera mà colors i tècniques de diferents èpoques: des de l’antiguitat egípcia fins a la contemporaneïtat d’artistes famosos de tot el món, passant per grans obres mestres del gòtic i renaixement.

El contacte directe amb totes aquestes obres ha format a l’artista una experiència impossible de deslligar amb la seva obra actual. El gust per la superfície i la matèria, juntament amb el contrast i clarobscur, ha anat perfilant un estil intimista i absolutament propi i amb caràcter.

En aquests anys ha exposat a diferents galeries tant nacionals com estrangeres i les seves obres es troben a diferents col·leccions privades a Europa, Amèrica, Àfrica i Orient Mitjà. També es poden veure en algunes entitats com; Palau Solterra-Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí, Girona), Col·lecció Testimoni-Fundació “La Caixa” (Barcelona), Museu del dibuix-Sabiñanigo (Osca), Universitat Internacional de Catalunya-UIC (Barcelona), Fundació Mainel (València), Harvard Business School-Harvard University (Boston USA), EMD- École de Management (Marseille, França).

Tal i com ha deixat escrit al catàleg de l’exposició la historiadora de l’art i artista Nuri Peró: “Nacho Amor no fa soroll i arrossega subtilment amb els seu pinzell una superfície per tal que aquesta acabi proclamant i esclatant taques de llum i ombra . És la vorada en sí mateixa. És la trencadissa, la discòrdia, la fallida, l’aspre realitat de l’existència, allò que transforma aquest pensament en clarobscur de la natura. No pinta arbres, ni cels, ni aigües… tan sols obre amb la potència del color blanc de la llum els  objectes de la creació”.

L’exposició romandrà oberta fins el proper 13 de juny. En aquest enllaç trobaràs tota la col·lecció.

9 thoughts on “Nacho Amor en el 37 aniversari SALA RUSIÑOL”
 1. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you
  design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz answer back as I’m looking to design my
  own blog and would like to find out where u got this from.

  appreciate it I saw similar here: najlepszy sklep and also here:
  ecommerce

 2. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Cheers! You can read
  similar article here: Dobry sklep

Leave a Comment