CARME MAGEM inicia la temporada 2022-23

La figura femenina és la protagonista a “De cara” la darrera col·lecció de l’artista que presenta a la Sala Rusiñol.

Encetem la Temporada 2022-2023 amb una artista de llarga trajectòria però que per primera vegada exposa a la nostra galeria d’art: Carme Magem.

Magem inicia la seva formació artística ben aviat, primer al Cercle Artístic de Manresa i després continua a Sabadell i a l’Escola Municipal d’Art de Sant Cugat del Vallès. Cursà estudis universitaris d’infermeria en l’especialitat gine-obstètrica i exerceix la seva professió de llevadora des de l’any 1981. La seva trajectòria sempre ha estat dividida entre l’àmbit sanitari de l’atenció a la dona i el món de l’art.

Ha exposat a galeries de Barcelona, Vitòria, Lleida, Granollers, Terrassa, Sabadell, Saragossa, Sevilla, Oman, Emirats Àrabs, entre d’altres. També participa a prestigioses fires internacionals com St-Art a Strasburg, Salón des Antiquaries a Nancy, Lille Art Fair, Abu Dhabi Art Fair, Affordable Art fair a Singapur, Londres, NY, ect.

En aquesta exposició, que ha titolat “De cara”, presenta una interessant col·lecció on la tècnica de l’oli i el collage són els protagonistes als rostres de personatges icònics del món de la cultura, de l’art, del cinema, de la lluita social… així com a tota una sèrie de rostres femenins de dones anònimes carregats de sensibilitat.

Tal i com ella mateixa ha escrit: “Anar de cara és una expressió que podríem traduir per “dir la veritat”, “no amagar res”, “deixar veure les veritables intencions”… I això és el que jo he volgut fer en aquesta exposició; pintar i mostrar el que més m’agrada fer: pintar rostres humans, sobretot de dones.

A cada cara s’hi amaga tot un univers. Hi podem trobar un gest efímer, una trajectòria de vida, una ideologia, la representació d’un món tan complex com el cinema…., tot un univers de sentiments, emocions, vivències.

Creuant la nostra mirada amb la de qui ens mira en cada pintura, molts hi trobarem preguntes, altres respostes, records, desitjos, certeses i tot un ventall de possibilitats que ni tan sols se m’acudeixen.
Potser és per això que pinto cares, perquè em fa sentir profundament identificada amb allò que faig i allò que sento. En el fons, el meu desig és que l’observador es pugui sentir també en comunicació íntima amb els rostres que jo pinto”.

La inauguració d’aquesta exposició és el proper dijous dia 8 de setembre a les 19 h a la mateixa Sala Rusiñol.

L’exposició romandrà oberta fins el dia 4 d’octubre. Aquí pots veure la col·lecció al complet.

Leave a Comment