Ulpiano Carrasco presenta nova col·lecció

Aquest dijou dia 7 d’abril inaugurem l’exposició “El triomf de la vida” que recull els darrers treballs d’Ulpiano Carrasco.

La historiadora i crítica d’art Imma Pueyo serà l’encarregda del comentari crític.

Tal i com ha escrit al catàleg de l’exposició:

El pintor Ulpiano Carrasco comença a renéixer en primavera sacsejat per un impuls interior que s’ajusta plenament al període de regeneració, de rebrot i d’esclat cromàtic de la naturalesa. És llavors quan, inspirat pel triomf de la vida, enlluernat per tot el que veu, inicia el procés pictòric, el seu work in progress que sol mantenir durant dos o tres anys.

L’exposició de pintures a la Sala Rusiñol, idònia en el temps d’inici primaveral en el que ens trobem, mostra com l’artista tradueix els seus estímuls sensibles en un món en contínua reconstrucció i ho fa a través del traç espontani, la pinzellada enèrgica, els ritmes ondulants, taques i vibracions tonals de color fet forma substancial. Ulpiano Carrasco imposa la seva visió de la natura i ens fascina amb la intensitat cromàtica dels seus paisatges que ens comuniquen tota la profunda emoció i l’amor que sent per la seva terra.

Va néixer a Conca, en un poble integrat en la comarca de La Manchuela, una zona de transició que comprèn físicament i històrica pobles de diferents províncies. Quan parla i descriu la Manchuela ho fa amb vitalitat, considera que té uns aspectes fàcilment identificables i creu que és única al món. S’entén que la seva obra en destaqui harmònicament les suaus ondulacions del terreny, els turons, pins, alzines aïllades i els espais que limiten les parcel·les, sovint un microcosmos format per varietats de plantes autòctones.

Malgrat el seu interès pels aspectes locals, les obres no mostren llocs concrets, són paisatges viscuts, fixats en el fons de la memòria, situats en un espai acotat de la seva ment, arrelats a la terra i no al cel. Cada pintura, com una estructura abstracta acolorida, és iniciada de forma espontània i gestual amb taques i línies realitzades amb el pigment que surt directament del tub d’acrílic. El procés continua sobre l’espai plàstic elaborant concrecions, especialment en el primer terme, format per un conjunt de flors, roselles, crisantems, que, integrades en el conjunt formal, destaquen i donen suport a la profunditat del tema.

Ulpiano Carrasco traspassa a un determinat i propi llenguatge visual les configuracions i els colors de les tonalitats locals o de la naturalesa i ens evoca un paisatge definit. En paraules de Josep M. Cadena, “el pintor és el modern intèrpret plàstic de la seva terra”. Una definició encertada especialment quan es comprova com Ulpiano Carrasco desplega les seves qualitats artístiques, densitats, textures i el seu desafiament cromàtic per explicar-nos el seu paisatge amb mirada moderna i intenció comunicativa.

També podràs seguir la inauguració en directe a travès de l’Instagram de la nostra galeria d’art, aquest dijous dia 7 d’abril a les 7 de la tarda.

One thought on “Ulpiano Carrasco presenta nova col·lecció”
  1. Wow, superb blog layout! How lengthy have you ever been running a blog
    for? you made blogging look easy. The whole glance of your website is magnificent, as neatly as the
    content! You can see similar here najlepszy sklep

Leave a Comment