Inauguració Ulpiano Carrasco

Un nombrós públic va assistir a la inauguració de l’exposició del pintor de Cuenca, Ulpiano Carrasco.

L’exposició presenta una vintena d’obres, fruit del seu treball des del 2019 fins l’actualitat.

Nascut a la província de Cuenca, a una pedania de Villanueva de la Jara, ja dins la Manxa que mira cap a Albacete, el pintor Ulpiano Carrasco ens ajuda a descobrir com el paisatge pot arribar a ser en determinats moments de l’any una exaltada simfonia de colors.

Cal que ens mirem els quadres que ens presenta Ulpiano Carrasco amb voluntat de recuperació col·lectiva, veient en el seu color l’impuls necessari per a superar les limitacions de l’hora present. La seva pintura és un veritable crit que neix del dolor però que ens anima a retrobar-nos de nou com a persones que creuen en un futur que va més enllà dels invents i de la tecnologia, ja que el seu objectiu és l’esperit que persegueix incardinar-se en els veritables motius de l’existència de la vida.

Ulpiano Carrasco va fer un recorregut per la seva extensa trajectòria així com va explicar als assitents a la inauguració els seus orígens humils i la seva lluita personal i familiar per poder-se dedicar al món de l’art.

La seva intervenció va ser molt aplaudida així com la de la historiadora i crítica d’art Imma Pueyo qui va traçar una acurada anàlisi d’aquest treball pictòric que fins el dia 10 de maig presenta a la nostra galeria d’art.

Cal destacar que, des del 2018, data en què presentà la darrera exposició a la Sala Rusiñol, l’artista no ha exposat a cap galeria de l’Estat espanyol ja que la seva activitat té lloc, exclusivament, a nivell internacional.

Un cop finalitzada la presentació, el públic assistent va poder conèixer l’artista de més a prop, compartint experiències, anècdotes i sentiments.

Els directors de la Sala Rusiñol, Ignasi Cabanas i Victòria Ballbé amb Ulpiano Carrasco i esposa.

Leave a Comment