Inauguració Enric Aguilar

Dijous dia 10 de març vam inaugurar l’exposició “El baptisme de la fe” de l’artista Enric Aguilar.

Enric Aguilar presenta, per segona vegada, una exposició individual a la nostra galeria d’art. Com és habitual en el seu treball, el mar protagonitza les seves teles. Es tracta d’una obra que va més enllà del que superficialment explica i està amarada de fonda reflexió.

Com ell diu al catàleg de l’exposició “Tota representació on una persona vol expressar el que sent, el que viu, és un exercici d’humilitat personal davant la vida que l’envolta i l’acceptació que n’ha de fer de la totalitat d’aquesta, tant en la joia viscuda com en aspectes més amargs de l’experiència humana.

L’acceptació i el reconeixement de tot el viscut, tant si és o no agradable, ens obre les portes del coneixement humà  i personal, on aquest ens brinda l’oportunitat que disposem totes les persones de conformar-nos tal com és, o decidir canviar la nostra percepció interna i els fets externs a un aspecte millor i més agradable de la vida més evolucionada.

A més coneixement que un adquireix del pensament humà, descobreix com funciona aquest i, segons les creences de cada persona, arribes a la conclusió  final de certesa on un ha d’adquirir la capacitat i l’hàbit d’abandonament amb plenitud a l’essencial de l’ànima i deixar que aquesta et mostri i t’indiqui el camí per saber donar llum, pau, amor i vitalitat al treball pictòric. Així doncs, esdevingui el sentit de servei a les persones, on els ompli el cor i l’esperit, gaudint constantment de l’obra i de les emocions viscudes en tot moment present, transcendint tot espai i temps.

És per aquest motiu el títol de l’exposició: “El baptisme de la fe”, perquè amb la fe un desplega les ales que permeten viure amb humilitat la veritable llibertat i la vida amb plenitud”.

L’artista Lídia Masllorens, amiga personal d’Enric Aguilar, va parlar a tots els assistents sobre l’obra i el gran coneixement tècnic que queda clarament palès a l’exposició però especialment va destacar la seva faceta humana.

Un nombrós públic va aplaudir el seu comentari així com l’acció en directe que ens tenia preparada l’Enric Aguilar i es que amb el fum d’una espelma va dibuixar un colom de la pau que posteriorment va sortejar entre els presents. Aquí et deixem algunes imatges.

A banda d’aquesta obra que va realitzar en directe, també es va sortejar, com és habitual, una nota entre els assistents. Aquí tens el moment de l’entrega. Enhorabona als afortunats!

Podeu veure l’exposició completa aquí
Leave a Comment