Inauguració Tenorio (5 març 2020)

“Urbem viventium” (“Cap a la ciutat dels vivents”) anuncia amb encert l’obra amb què novament ens del·laïta en Juan Antonio TENORIO. Dins de la figuració, ell és un clàssic de la paisatgística urbana! Les urbs, les línies rectes dels edificis, la força dels colors i l’equilibrat ús del collage conflueixen harmònicament en aquesta magnífica obra. És la cinquena vegada que TENORIO exposa a la Sala Rusiñol.

 

 

 

En Josep Mª Cadena ja ens té acostumats a ensumar la vitalitat humana, les ànsies de progrés, la dimensió social… des dels quadres figuratius exposats a la Sala Rusiñol, siguin de natura, siguin urbans. Aquesta interpretació és poc menys que evident a la vista “Urbem viventium”: «La ciutat no pot ser com un rusc d’abelles sense abelles; l’activitat dels ciutadans dóna sentit a la ciutat». 

 

 

 

 

 

 

«Juan Antonio Tenorio és un artista global que viatja constantment i ens transmet les seves visions i reflexions mitjançant el domini del pinzell i la força del color. El seu interès són les ciutats, on la vida humana bull. De la mateixa manera que hi ha pintors fascinats per la Naturalesa, el nostre autor prefereix els immensos gratacels de ciment i acer i l’asfalt» (de la ressenya escrita per Josep Mª Cadena).

 

 

 

 

En Cadena ha fet broma amb el nom de l’artista: “Tenorio”. «És un nom de disbauxa, però ell treballa!». Algú del públic no ho acabava de veure clar i ha preguntat si Tenorio és el seu nom o un pseudònim: —«No, no, jo em dic Juan Antonio Tenorio i, a més, a Málaga en coneixen per Juan Tenorio».

 

 

 

 

L’artista s’ha mostrat particularment feliç per dos raons. D’una banda, exposar a la Sala Rusiñol —i ja van 20 anys— és com “jugar a casa”, ha dit ell. En segon lloc, aquest sentiment —diríem casolà— ha quedat reforçat per l’àmplia presència d’amics i familiars d’en Juan Antonio durant el vernissatge. «Avui us voldria retornar tot el temps durant el qual no m’heu vist perquè estava concentrat en el meu treball».

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment