Inauguració “El paisatge com a estat d’ànim” de Toni Cassany

Dijous 7 de març la Sala Rusiñol va estar plena de gom a gom. La inauguració de l’exposició d’en Toni Cassany, que té els paisatges de l’Empordà com a protagonistes, va ser un gran éxit d’assistència.

Amics, clients, familiars i seguidors en general van poder gaudir del seu darrer treball.

La presentació, a càrrec de Frank Bayer, va ser molt aplaudida. També les paraules de l’artista.

Aquí deixem el vídeo on pots seguir íntegrament els parlaments:

L’obra de Toni Cassany es defineix, de manera molt clara, en un aspecte concret i precís: el tractament de la llum.

L’impacte de color és molt espectacular, però ell no busca tant l’espectacle visual com l’emoció transmesa. I aquesta emoció augmenta quan s’aconsegueix el contrast entre les ombres i la llum. En aquesta qüestió també ha volgut trobar el seu territori i la seva pròpia personalitat pictòrica. Al mateix temps també pretén arribar a una resolució més realista, concreta i precisa del primer terme. Aquí és on ell s’arrisca més i on assoleix el millor de la seva tècnica.

L’alcalde de Sant Cugat, Josep M. Vallès, va presidir l’acte i va donar l’enhorabona a l’artista pels seus 35 anys interpretant els paisatges com a motiu d’introspecció humana. Va destacar especialment que la seva és “una pintura realista inspirada en els constants canvis de la natura de l’Empordà. Obres plenes de llum, color i emocions”.

Altres moments de la inauguració:

Aquí trobaràs tota la col·lecció.

One thought on “Inauguració “El paisatge com a estat d’ànim” de Toni Cassany”
Leave a Comment