Inauguració “Nous pintors a la Sala Rusiñol”

De dreta a esquerra: Elena Montull (artista), Francesc Navarro (artista), Ignasi Cabanas (director de la Sala Rusiñol), Gerard Martín (artista), Carles Graell (artista), Josep Millàs (artista), Anna Tamayo (artista i crítica d’art encarregada de presentar aquesta exposició).

El passat 12 de gener es va presentar l’exposició “Nous pintors a la Sala Rusiñol”. L’exposició neix fruit d’una convocatòria pública oberta al maig de l’any passat i on, d’entre els nombrosos aspirants, vam seleccionar l’obra d’aquests cinc artistes per presentar, per primera vegada a la Sala Rusiñol, els seus treballs recents. Tots cinc són artistes de llarga trajectòria però nous per la Sala Rusiñol.

Ignasi Cabanas explicà al nombrós públic assistent a la galeria i a tothom que ens seguia en directe a través d’Instagram, la raó de ser d’aquesta exposició i la seva pluralitat. Seguidament va cedir la paraula a Anna Tamayo qui va dedicar un comentari carregat de poètica a cadascun dels treballs presentats.

Finalitzada la seva intervenció, van ser els artistes els encarregats d’explicar als presents unes breus pinzellades dels seus treballs.

Carles Graell explica que la seva obra és fruit de buscar nous camins i aprofitar el que ens dona la tècnica, en aquest cas, la digital, que no té aturador. Les seves obres són una combinació de la tècnica mitxa i la digital ja que hi ha un treball previ de collage i acrílic i finalment un acabat digital.

Aquí algunes de les seves obres:

“Tardor” digital-mixta 83×67 cm
“Catedral” digital-mixta 83×67 cm

Elena Montull fa una pintura realista on la figura femenina és la protagonista. Durant el confinament va sorgir aquest projecte que ara té entre mans ja que la manca de materials la va portar a experimentar amb el color. Finalment va començar a treballar grans formats femenins donant positivitat i esperança a través del color.

Algunes de les seves obres:

“Em veus” oli/tela 81×65 cm
“White&Chroma II” oli/tela 81×65 cm

Francesc Navarro explica que la seva pintura es veu tal qual és. S’hi dedica plenament des de fa 18 anys i intenta estimular els records, els moments feliços. Les seves obres són com finestres on poder veure tot el que ell veu i com ho veu.

Algunes de les seves obres:

“Barques de pesca” oli/tela 54×81 cm
“Transparències III” oli/tela 61×46 cm

Gerard Martín és el més jove del grup. Intenta treballar sobre les coses que l’envolten. En aquesta ocasió ha presentat dues col·leccions: la gent al carrer, on destaca el moviment de les persones i els elements materials, en aquest cas una moto i una màquina d’escriure. Les seves són pintures acríliques amb superposició de pintura a l’oli.

Algunes de les seves obres:

“Pas de vianants I” tècnica mixta/tela 54×65 cm
“Vespa” acrílic/tela 65×54 cm

Josep Millàs explica que fa molts anys que pinta però que des de fa uns quinze ho fa en exclusivitat. La seva obra ha anat evolucionant. Provinent del món de la pintura ràpida el seu treball reflexa les coses que més li agraden. Tot i que la seva obra és figurativa dóna un pas més enllà del classicisme.

Com anècdota va explicar que fa més de trenta anys ell venia a la Sala Rusiñol per visitar les exposicions dels artistes que admirava i que ja no hi són. Ara és ell qui exposa a la nostra galeria d’art. Estem molt contents!

Aquestes són algunes de les seves obres:

“Porta veneciana” acrílic/fusta 92×73 cm
“Bodegó sèrie cotidianis d’altres temps II” acrílic/fusta 73×92 cm

Més moments de la inauguració:

Si vols veure l’exposició al complet, entra aquí

Leave a Comment