Imatges de la inauguració

La figura de Miquel Cabanas ha estat homenatjada per amics i familiars de l’artista.

El passat dijous 2 de desembre la Sala Rusiñol presentava al públic assistent, i a tots aquells que es van connectar a través d’Instagram, una extraordinària col·lecció d’obra inèdita de l’artista Miquel Cabanas i Alibau (1916-1995).

Un recorregut per vint-i-cinc obres que van des del 1975 (un any després del seu accident cerebral) fins el 1995 (un any abans del seu traspàs) i on el visitant pot descobrir els temes més representatius del seu treball pictòric.

Ignasi Cabanas, fill de l’artista i director de la Sala Rusiñol, traçà un interessant perfil biogràfic, carregat d’anècdotes, que va permetre descobrir el perfil més humà d’aquest pintor i poeta que jugà un paper rellevant dins la vida cultural de Sant Cugat.

Posteriorment, el periodista i crític d’art Josep M. Cadena, parlà de la seva aportació dins el món de l’art i del seu personal llenguatje pictòric.

També es va fer menció a la seva vessant poètica i, en aquest sentit, un emocionat Jordi Franquesa va recitar tres dels seus poemes “El penell del campanar de Sant Cugat”, “Idil·li” i “L’última oració” que formen part del seu llibre “Voliaina”. Abans, però, el seu fill Ignasi Cabanas va voler llegir als assistents les paraules que donen inici a aquest volum.

Esther Madrona, Regidora de Cultura de Sant Cugat, va cloure l’acte elogiant la figura de Miquel Cabanas com a artista i com a santcugatenc en tant que participà molt activament en la vida social i cultural de la ciutat. En aquest sentit va recordar que va ser nomenat Santcugatenc de l’Any al 1994 per la seva trajectòria humana i artística així com va ser un dels impulsors i creadors dels “Bastoners” de Sant Cugat.

Finalment, es va sortejar, entre tots els assistents, un dels seus volums poètics. En aquest cas “El Llibre Blau. Passaport a l’eternitat”, així com dues entrades per visitar la Fundació Cabanas i així poder conèixer altres aspectes de l’artista. Aquí us deixem el moment de l’entrega al guanyador. Enhorabona!

Pots veure tota la col·lecció a www.salarusinyol.net
Leave a Comment