Nova Temporada d’exposicions

Ja hem tornat de vacances i us donem la benvinguda a la Sala Rusiñol.

Comencem la Temporada 2021-2022 amb l‘exposició de Joaquín Mateo que inaugurarem el proper 9 de setembre a les 19.00h.

JoaquÍn Mateo va néixer a Escatrón (Saragossa) l’any 1958. Al 1975 inicià els seus estudis artístics a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona i l’any 1976 ingressà a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Al 1982 va obtenir la Llicenciatura en aquesta Facultat i l’any 1988 superà les oposicions lliures de Dibuix com a professor numerari agregat d’ensenyament de secundària dins l’àrea d’Educació Visual i Plàstica. Realitzà estudis de Doctorat al voltant de “La representació del coneixement anatòmic en la iconografia científica i artística del cos humà”, a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

Des del 1975, any en què celebra la seva primera exposició, ens ha mostrat la seva obra en diverses sales, galeries, fires d’art, certàmens i concursos de caràcter nacional i internacional, obtenint importants distincions. Els seus treballs sempre giren entorn de l’ésser humà, present, o no, gràficament. Intuïm la seva presència pels objectes que habitualment utilitzem en la nostra vida quotidiana: butaques, llibres, tasses, cafeteres, premsa, llapis, signes…

La capacitat pictòrica de Mateo és àmplia i polsa amb encert diversos registres emocionals. Les estances individuals apel·len al refugi íntim de la persona on es duu a terme la reflexió i l’activitat introspectiva, mentre que el carrer és l’espai de socialització per excel·lència i allà on descobrim l’inabastable varietat del món i de les realitzacions humanes.

A destacar, en la majoria de les obres, les entrades de llum i les finestres, que actuen d’ulls a través dels quals percebem l’exterior, la creació, l’univers. Amb Mateo la pintura és un lligam que es situa, per mitjà de l’estètica, en un lloc superior d’afectes entre els espectadors de cada quadre.

One thought on “Nova Temporada d’exposicions”
Leave a Comment