Exposició-Homenatge a l’artista Casademont -le vieux- (1923-2023)

Inauguració dijous 16 de març a les 19h. Presentarà l’exposició l’artista SERGI BARNILS.

Casademont -le vieux- va estar molt vinculat a Sant Cugat i a la Sala Rusiñol especialment. A la nostra ciutat va viure més de vint anys i d’aquesta època esdevé un període pictòric dominat per les formes geomètriques i cubistitzants i, a la Sala Rusiñol, va presentar diverses mostres individuals. Volem posar en valor que la darrera exposició que va presentar en vida va ser al nostre espai, l’any 2006. Amb aquella exposició va voler retre homenatge al seu gran amic, el crític d’art Francesc Galí (1918-2006).  

La seva trajectòria d’exposicions va ser molt important tant pel que fa a les de caràcter individual com col·lectiu. Va exposar a les principals galeries d’art del nostre país i de l’estranger. A nivell internacional ho va fer a Europa: París, Londres, Berlín, Roma, Düsseldorf, Viena, Basilea, Zuric… a Amèrica: Washington, Los Àngeles, Nova York, San Francisco… a Àsia: Tokio i Taiwan. 

També podem veure obres seves a museus, entre d’altres, al Museu d’Art Modern de Barcelona, al Museu del Louvre –Gavinet des Étampes- París, al Museu Dalí de Florida, al Museu Nacional de Graz, al Museu-Pinacoteca del Monestir de Montserrat… Així com nombrosa és, també, la bibliografia i la filmografia entorn a la seva persona i obra.

Casademont està considerat un dels artistes destacats del segle XX per això, ara, al 2023, coincicint amb el centenari del seu naixement, hem volgut recuperar la darrera col·lecció que va crear. Es tracta d’una exposició on descobrir els seus característics paisatges de les comarques gironines de composicions ordenades i resolts amb colors suaus i perfils lleugerament difuminats. Aquesta exposició recull obra del període de maduresa de l’artista, de gran qualitat tècnica, ja que aquesta es va seleccionar per a publicar un llibre on, alhora, s’unien dues arts: la plàstica de Casademont -le vieux- (1923-2007) i la poesia de na Montserrat Vayreda (1924-2006).

Ambdós, Casademont -le vieux- i na Montserrat Vayreda, van estar distingits amb la Creu de Sant Jordi. El primer, l’any 1994 per la divulgació pedagògica de l’art i la difusió internacional de l’Empordà i de l’Art Català contemporani. La segona, l’any 1999, per la seva obra poètica.

7 thoughts on “Exposició-Homenatge a l’artista Casademont -le vieux- (1923-2023)”
 1. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate
  to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my
  Google account. I look forward to brand new updates
  and will talk about this website with my Facebook group.

  Chat soon! I saw similar here: E-commerce

 2. Hello there! Do you know if they make any plugins to
  assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my
  website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  success. If you know of any please share. Kudos! I saw similar text here:
  Backlink Portfolio

Leave a Comment