Vernissatge Toni Cassany (3 novembre 2017)

 

El gironí Toni Cassany compleix 30 anys de presència pública com a pintor. A la Sala Rusiñol compartim amb ell aquesta alegria seva: «Gràcies a tots per venir! La feina del pintor és solitària i aquesta altra faceta de contacte amb la gent, quan fas una exposició, és molt necessària. Aquesta és la 29a exposició que faig, i cada vegada em sento més realitzat amb la pintura».

 

 

 

 

Però, qui és en Toni Cassany? Escoltem en Josep Mª Cadena: «Realista com és, la seva inspiració neix dels constants canvis de la natura, que a ell li serveixen en primer lloc per a descriure el que veu, però que en el fons són oportunitats per a mirar d’entendre com som les persones que actuem» (de la ressenya d’en Josep Mª Cadena).

 

 

«Volia ser pintor, però també és creador. Ha trobat amb la pintura un espai familiar que li ha permès trobar-se amb ell. Copsa paisatges d’aquí —i amb ells— ens transmet les seves emocions. És una obra que invita a pensar! És una pintura que fa meditar i creure en altres coses» (del parlament d’en Josep Mª Cadena).

 

 

 

 

David Pagès i Cassú ha presentat el llibre “Toni Cassany, 30 anys de pintura”: «Darrera dels seus 30 anys de pintura hi ha 20 més de formació, treball i observació. Aquest llibre ajuda a conèixer en Cassany com a persona i com a pintor. Ell entén la pintura com un exercici de bellesa, d’espiritualitat i també com una forma de transmetre afecte».


 

 

 

Durant el col·loqui, algunes respostes ens han permès saber més d’en Toni Cassany: —«Què és el que més t’atreu de l’Empordà?». —«No existeixen aquests paisatges tal i com es veuen als meus quadres, sinó que són una interpretació. Transmeten sensacions i és el que busco. No hi ha paisatge com l’Empordà per a fer això».

 

  

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Vernissatge Toni Cassany (3 novembre 2017)”
 1. Hey I am so thrilled I found your webpage, I really found
  you by error, while I was researching on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and
  would just like to say many thanks for a marvelous post and a all
  round thrilling blog (I also love the theme/design), I
  don’t have time to read through it all at the moment
  but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will
  be back to read a great deal more, Please do keep up
  the excellent jo. I saw similar here: sklep internetowy and also
  here: sklep online

 2. Greetings I am so delighted I found your weblog, I really found you
  by mistake, while I was searching on Askjeeve for something else,
  Anyways I am here now and would just like to say kudos for a remarkable post and a all round
  exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it
  all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time
  I will be back to read a great deal more, Please do keep up
  the great work. I saw similar here: Sklep

Leave a Comment