Vernissatge Tenorio (8 abril 2016)

1La Sala Rusiñol, plena de gom a gom, torna a rebre el pintor Juan Tenorio. Tot i que ens visita sovint i assisteix als vernissatges d’alguns del seus col·legues, ja feia quatre anys que no hi venia a inaugurar ell personalment…


En entrar a la Sala Rusiñol no cal preguntar qui exposa: és en Tenorio, sense cap mena de dubte. Hi veiem els espectaculars paisatges urbans, de ciutats perfectament reconeixibles, amb enorme força de color i “rematats” amb el recurs del collage. Amb la utilització d’aquesta tècnica l’autor va més enllà del mer realisme… En els seus quadres trobem sentiments, emocions…

 

2“Crònica sentimental urbana” és el títol de l’exposició. El pintor explica el perquè: «No cerco la tècnica —la perspectiva, el color…, tot això ja ho tinc assajat—. Cerco posar-hi emoció, sentiments, despertar emocions a través de records i vivències. En conjunt, aquesta pintura meva és un “imaginari”».

 

 

 

3En Josep Mª Cadena: «Tenorio és un pintor que atrau per la realització artística i també per la realització sobre ciutats que coneixem. Descriu ciutats: aquí podem veure-hi majorment Barcelona i New York, però sense oblidar París, Londres, Venècia, Cadaqués… Per exemple, descriu Barcelona, no la que nosaltres veiem exactament, però sí la que imaginem: amb cases significatives que ens recorden el passat i, alhora, amb cotxes que ens recorden el present. En tot plegat, hi ha un llaç d’unió entre la història —allò que ens han explicat— i el que vivim ara».

 

 

 

4En mig d’un extraordinari ambient, l’artista manifestà el seu agraïment vers els seus amics i la Sala Rusiñol per tan gran acollida. Alhora, posats a “pintar-hi” sentiments, va voler dedicar l’exposició a la seva esposa, tot dient: «Si aquesta exposició fos un llibre, a l’última pàgina hi posaria: “A Tony”».

 

 

 

 

5Què dir de l’ús del collage? Segons l’autor, no és per a crear estructures, sinó per a donar missatges. En Cadena hi insisteix: «En l’obra d’en Tenorio els collages són importants no com fórmules complementàries en relació a unes estructures, sinó per ells mateixos, pel que suggereixen». Què dir dels colors? Li pregunten: —«Davant d’escenaris tan diversos —Barcelona, Nova York, etc.— i fent servir la mateixa tonalitat, com t’ho fas per a captar la llum de cada lloc amb tan pocs elements?». Ens explica que els colors que usa són groc-ocre, blau-ultramar i vermell. S’apropa molt als colors bàsics. A partir d’aquí va barrejant i fa una paleta més o menys harmonitzada i, aleshores, li resulta fàcil introduir llums, pujar colors… «La vida no la veig de color rosa, però la veig en colors, sense que hi manquin els grisos», va reblar.


 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

7 thoughts on “Vernissatge Tenorio (8 abril 2016)”
 1. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with
  hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of a good platform.
  I saw similar here: Sklep online

 2. I am extremely impressed with your writing talents as neatly as with the structure for your weblog.

  Is this a paid subject matter or did you modify it yourself?
  Either way stay up the nice high quality writing,
  it’s uncommon to peer a great weblog like this one today..

  I saw similar here: E-commerce

 3. Hey! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good results. If you know of any please share.
  Thank you! You can read similar article here: Sklep internetowy

Leave a Comment