Vernissatge Mostra de Pintura en Petit Format (12 desembre 2104)

En nostra la tradicional Exposició de Nadal enguany hem apostat per un canvi de format. El mateix títol de la mostra així ens ho indica: “Mostra de Pintura en Petit Format”. Però en això no s’esgota la novetat de l’ocasió: els protagonistes són vuit pintors que no només exposen… Els artistes han exercit llur mestria pintant cadascun d’ells una nota d’art que, després, ha estat subhastada. Atansant-nos a l’esperit solidari propi del Nadal, el benefici d’aquesta subhasta ha estat íntegrament destinat a Caritas.
Parla l’Ignasi Cabanas: “Es tracta d’una inauguració especial. Estrenem quelcom de nou amb el neguit no saber si ens en sortirem… Avui presentem una Col·lectiva de Nadal, en petit format, amb pintors que —malgrat llur veterania— són gairebé tots nous per a nosaltres. L’excepció és en Lluís Roura. La inauguració constarà de dues fases: la presentació habitual dels pintors i la subhasta dels quadres que ells pintaran aquí mateix. Avui la Sala Rusiñol esdevé, alhora, galeria, estudi de pintura i plató de televisió, ja que Edicions Vídeo Vallès grava i emet en directe l’esdeveniment”.
Difícil paper per al nostre habitual crític d’art, en Josep Mª Cadena. En primer lloc, va felicitar els gestors de la Sala Rusiñol per la idea de recuperar el format d’exposició col·lectiva, no com a recurs per a “farcir” un buit de la temporada, sinó com a modalitat amb vista a solemnitzar l’ocasió del Nadal. “Així, la Sala s’obre a noves maneres de fer en la pintura”. Després va fer una breu, però aguda, presentació de l’obra de cada un dels 8 pintors. En tot cas, es tracta de pintors que ja han fet exposicions a Barcelona…: Abel Florido, Eva Navarro, Lluís Roura, Pablo Maeso, Piotr Perski, Quim Domene, Toni Becerra i Vall Karsunke.
«Finalitzades les paraules del crític d’art, arriba el moment esperat per tothom. Els pintors baixen a la sala 2 de la galeria on tenen instal·lades unes taules que els permetran començar els seus treballs. Cadascun d’ells, amb els seus personals estris, inicien una obra de format 20×20 cm. A la Sala es crea una gran expectació! Els assistents tenen la gran oportunitat de descobrir les diferents formes de treballar: aquarel·la, oli, collage… i la gran capacitat de creativitat i improvisació dels artistes.
Els artistes han acabat els seus treballs i, tot seguit, es col·loquen les 8 obres en un marc dissenyat per l’ocasió. Arriba el moment de la intervenció d’en Jaume García Arija, conegut actor a sèries com La Riera o Amar en Tiempos Revueltos. En Jaume fa una fantàstica introducció i comença l’esperada subhasta. Després de diverses puges queda adjudicat el lot. Ha estat una experiència emocionant per una bona causa!! Amèlia de Juan, coordinadora de Cáritas, agraeix aquesta aportació que serà de gran ajut a la ciutat.

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

One thought on “Vernissatge Mostra de Pintura en Petit Format (12 desembre 2104)”
Leave a Comment