Vernissatge d’en Josep Mª Forcada (5 novembre 2010)

En Josep Mª Forcada és un dels artistes més polifacètics que ha exposat a la Sala Rusiñol: metge, periodista, pintor i… ¡mossèn! Ell és part de la rica tradició a casa nostra de sacerdots que amb el seu servei espiritual i amb llurs aportacions com a historiadors, juristes, pintors… ens ajuden a tenir un món millor.

Ignasi Cabanas, director de la Sala Rusiñol: «Amb aquesta exposició —“Emprenta Mediterrània”— es la quarta vegada que Josep Mª Forcada inaugura a la nostra sala. Ell és una gran persona i molt bon pintor. Això es veu reflectit en aquesta audiència multitudinària: poques vegades hem vist aquí una gentada com la d’avui».
Josep Mª Cadena explicà que en l’obra d’en Josep Mª Forcada hi descobrim aquella capacitat de conservar les idees i les imatges per ell viscudes. Notem que ell creu en el que pinta; ell se situa davant del paisatge i el fa nostre. Alhora, en sentir-nos representats, davant d’aquests quadres nosaltres experimentem una mena de placidesa…: «Això també em representa a mi».
«Crec que, observada la pintura de Forcada, tots podem convenir en què els seus quadres ens estimulen a ésser millors. Ens sentim a gust amb ells pel que sempre tenen de positiu, d’afirmació de franciscà Cant al Sol, que ens escalfa el cor i ens il·lumina la ment per a poder ascendir per la llum que ens torna a la bondat dels orígens» (de la ressenya d’en Josep Mª Cadena).
Parla l’artista: «Tot i que ja ho ha dit en Cadena, voldria recalcar aquesta calidesa i sentit plàcid de la vida que pretenc aconseguir amb la varietat de colors: sóc maniàtic del color; hi gaudeixo posant-hi colors! Ho faig per a explicar que no sempre hem de viure amb empentes, sinó entenent que hi ha una capacitat de repòs, de pau».
—Amb una vida tan plena (mossèn, feina a l’Hospital de Sant Pau, periodista…), com és capaç vostè de fer tantes coses? —Vaig fent… Si tingués algunes hores més…! Potser, si sabés abstraure’m una mica més, també em condiria més el temps… Però vaig fent el que puc; amb intensitat; no fent d’espectador de mi, sinó de protagonista».

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

9 thoughts on “Vernissatge d’en Josep Mª Forcada (5 novembre 2010)”
 1. I think this is one of the most important info for me.
  And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The
  web site style is perfect, the articles is really excellent :
  D. Good job, cheers I saw similar here: Sklep online

 2. I believe that is one of the such a lot important info for me.
  And i am happy studying your article. However wanna statement on few common issues, The
  site taste is great, the articles is in reality nice :
  D. Excellent activity, cheers I saw similar here: Sklep online

 3. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist
  with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
  Thanks! You can read similar text here: Dobry sklep

 4. Just wish to say your article is as astonishing. The clarity to your publish is just nice and that i could think you are an expert on this subject. Fine together with your permission let me to clutch your feed to stay updated with impending post. Thank you one million and please keep up the rewarding work.|

 5. Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you might be a great author.

  I will be sure to bookmark your blog and may come back later in life.
  I want to encourage one to continue your great posts, have
  a nice holiday weekend!

Leave a Comment