Vernissatge de Ruiperez (10 gener 2014)

Iniciem l’any amb “Prismes”, la darrera col·lecció d’obres de Ramon Gutiérrez Ruiperez. Destacar que aquesta exposició a la Sala Rusiñol implica un abans i un després pel pintor. A partir d’aquest moment fa un canvi radical ja que fins ara era conegut a nivell artístic com Ramon i, a partir d’aquesta exposició, signarà les seves obres com Ruiperez.

Ignasi Cabanas explica als assistents com es va produir el contacte amb aquest pintor que per primera vegada exposa a la Sala Rusiñol. La connexió es produí arran d’una exposició que la Sala Rusiñol estava organitzant al reconegut artista Aguilar Moré. “Vaig anar a l’estudi del pintor i allà vaig veure un retrat que en Ruiperez li havia dedicat. L’obra em va agradar moltíssim i em vaig interessar per ell. El fet de què un artista com l’Aguilar Moré em proporcionés el contacte, és per mi un bon auguri”.

Tot seguit és el crític d’art, Josep M. Cadena, qui s’adreça als presents. En primer lloc, agraeix a la galeria el seu afany d’incorporació de nous artistes, la qual cosa no és freqüent ja que les galeries tenen les programacions organitzades a llarg termini. A continuació, comenta que les obres d’en Ruiperez tenen música del passat ja que ens recorda a obres de Casas o Nicanor Vázquez. “Ruiperez agafa les coses que estan passant, no fa retrats, sinó que agafa el senyor que interpreta la melodia, la ballarina que interpreta una dansa… La realitat captada de la persona i la realitat captada de l’objecte. És una obra antiga i nova alhora”.

En aquest moment fa presència el pintor Ramon Aguilar Moré. L’Aguilar Moré és un dels artistes de major edat de la Sala Rusiñol. El seu reconeixement internacional fa que sigui un dels pintors catalans actuals de més renom. S