Vernissatge de J.L. Jardí (7 març 2014)

Juan Luis Jardí presenta per segona vegada una exposició individual a la Sala Rusiñol. En aquesta ocasió és A safe place que, com va succeir a l’anterior mostra de 2010, no deixarà indiferents als visitants que durant aquests dies passin per la galeria. La gran personalitat de l’autor és més que palesa a tota la col·lecció

Ignasi Cabanas inicia la presentació. Després de donar la benvinguda a l’artista i a tots els presents, no s’oblida de destacar la gran personalitat que traspua l’obra de Jardí. També explica als assistents la gran acollida que aquesta personal obra té al nostre país però també fora de les nostres fronteres, a Europa i especialment als EEUU.

Arriba el torn del comentari crític i, com ja és habitual, l’encarregat és en Josep M. Cadena. Comença tot comentant les obres “Reunió clandestina”, “Elefant mal aparcat”, “Home a la botiga” y “El discurs de Martin Luther King”, obres que li serveixen per argumentar que a les seves obres hi ha una interpretació màgica, una màgia que és imprescindible a la seva pintura on el surrealisme té un paper protagonista.

Continua en Cadena: Jardí uneix comtes, relacions, experiències històriques, referències de la pintura que ha conegut, i això li dóna personalitat propia. Al llarg de la seva trajectòria artística ha anat canviant però per reafirmar-se dins la seva pintura. La seva és una obra que entusiasma a aquells que creuen en el realisme pel realisme però alhora pels que pensen que d’allò que és real surt allò que és surreal.

Finalment, és l’artista l’encarregat de tancar la presentació tot agraïnt la gran afluència de públic. Seguidament s’inicia, com ja és habitual, el torn de preguntes. Entre elles podem destacar una que l’artista va considerar molt interessant: “Trigues més a pensar un tema o a fer un quadre?” A la que en Jardí contestà que moltes vegades és tan important trobar un tema (que és una lluita constant) com treballar el quadre. “Els temes són com flashos que et venen al cervell i has d’estar predisposat a veure. Per mi el tema és molt important”.

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

One thought on “Vernissatge de J.L. Jardí (7 març 2014)”
Leave a Comment