Vernissatge de Borrell (6 setembre 2013)

Després del descans estival, hem reprès el nostre calendari d’exposicions amb la mostra “Racons de la Cerdanya”. El seu autor, Borrell, s’ha mostrat molt content d’encetar aquesta nova temporada. Ha preparat una magnífica col·lecció on presenta noves incorporacions a la seva ja coneguda temàtica. Una obra molt treballada que no deixa indiferent a ningú.

El director de la Sala Rusiñol, Ignasi Cabanas, agraeix l’assistència al públic que ens acompanya. “Aquesta és ja la tercera ocasió que podem presentar a Sant Cugat una exposició individual de Jaume Borrell. Es tracta, doncs, d’un pintor de la casa i estem molt contents de què així sigui”. Seguidament, dóna la benvinguda al Sr. Josep M. Cadena i li cedeix el torn de paraula per tal de què ens parli de la pintura”.

Josep M. Cadena: “L’art és vida. La pintura de Borrell és real com la vida i la vida és real com la seva pintura. Hi ha obres que poden ser correctes però fredes. Aquest no és el cas de Borrell ja que a la seva obra hi ha vida. A les cases que representa Borrell hi viu gent. En algunes d’elles encara hi ha fumera i fins i tot trobem la senyera. Són pobles de la Catalunya interior on les portes de les cases apareixen mig obertes i als balcons hi penja roba de gent jove. La vida hi és present”.

Seguidament és el mateix artista qui pren la paraula. Dóna les gràcies a tothom. En primer lloc al públic, seguidament a la galeria i finalment al Sr. Cadena. “Vull  destacar la incorporació de carrers a les meves obres així com les figures, elements abans absents en els meus treballs. Les figures que hi incorporo també contribueixen a aquesta sensació de vida que traspuen les meves teles”.

Finalment s’inicia un torn de preguntes. “Pintes al carrer? El natural és la font d’inspiració on prenc anotacions però aquesta obra està treballada amb sorres i textures la qual cosa no em permet treballar-la al carrer, tot i que en els meus inicis sí que ho havia fet”. “Dibuixes primer a la tela i després fiques el color? No. Pinto amb el color. Primer taco la tela, incorporo textures i a partir d’aquí ja tinc una base sobre la qual dibuixo amb el pinzell”.

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

6 thoughts on “Vernissatge de Borrell (6 setembre 2013)”
  1. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
    I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not
    seeing very good success. If you know of any please share.
    Cheers! I saw similar text here: Scrapebox AA List

Leave a Comment