Inauguració Pelegero Agustí (10 gener 2019)

El Pele —així és com col·legues i amics coneixen Pelegero Agustí— ens porta des de Xàtiva aquesta exposició titulada “Paisatges viscuts”. Les seves obres, per tant, són el que són: paisatges viscuts, en els que l’aigua hi té el major protagonisme.

 

 

Pelegero és un pintor de paisatges d’una intensa bellesa. Gran coneixedor de la natura, sempre pinta les seves obres in situ, “al natural”. Tal com ell ens ha explicat, es tracta de paisatges viscuts «allí mateix, al seu lloc. Paisatges que has de viure, patir i sofrir…».

 

 

 

I en Josep Mª Cadena afegeix: «Paisatges que cal sintetitzar!!!».

 

 

 

 

«Vicent Pelegero i Agustí és un pintor de paisatges d’una intensa bellesa modernista. L’artista, lúcid i coherent en la concepció de les idees que el mouen, capta les línies fonamentals d’una Natura que, als seus llenços, exhibeix la seva força primigènia. L’aigua, que dóna vida a l’horta valenciana, és un protagonista indiscutible als quadres» (De la ressenya escrita d’en Josep Mª Cadena).

 

 

El crític d’art—en Josep Mª Cadena— hi afegeix el seu punt de vista més antropològic: «Aquesta pintura busca l’essencialitat del paisatge, i troba l’essencialitat de les persones. Hi veiem les ganes de viure. És una pintura participativa! Hi trobem un sentiment: el pintor s’interpreta a si mateix i ens interpreta a nosaltres».

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Inauguració Pelegero Agustí (10 gener 2019)”
 1. Wow, amazing weblog structure! How lengthy have
  you ever been blogging for? you make running a blog glance
  easy. The full glance of your website is fantastic, let alone the content!
  You can see similar here dobry sklep

 2. Hey! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site
  to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good results. If you know of any please share. Many thanks!

  You can read similar text here: GSA Verified List

Leave a Comment