Inauguració Lorenzo González (7 febrer 2019)

No és freqüent —tot i que no seria la primera vegada— inaugurar a la Sala Rusiñol amb un acadèmic d’art. En aquest cas, es tracta de LORENZO GONZÁLEZ, catedràtic de dibuix i professor titular a la Facultad de Bellas Artes de la Universidad de Salamanca. L’exposició té per títol “Interiors” i és fruit de la col·laboració entre la Galeria Dalmau i la Sala Rusiñol.

 

 

 

Josep Mª Cadena ha palesat una alegria particular per haver pogut assistir a aquesta inauguració. La seva justificació: «El pintor ha assumit un “isme” com una manera de ser pictòrica. Normalment no es parla dels “ismes”, però del “cubisme”sí perquè penetrà perfectament en la societat…»..

 

 

 

De la ressenya d’en Josep Mª Cadena: «L’artista ha aconseguit convertir una manera de pintar que molts encara consideren revolucionària (…) en un fet que es manifesta i flueix amb tota naturalitat. Lorenzo González és cubista, les seves reeixides composicions desintegren geomètricament la realitat per a què, d’aquesta manera, ens arribi més directament l’essència de les coses».

 

 

Per extensió i per profunditat, la intervenció de Lorenzo González no ha desdit de la seva categoria acadèmica. Josep Mª Cadena ja ens havia avançat la idea de què «vivim dins de l’abstracció». El cubisme incideix en aquest aspecte i l’artista s’ha esplaiat en aquesta qüestió….

 

 

En Lorenzo ha traçat una bella imatge del treball de l’artista: l’aportació espiritual o mental de l’autor consisteix a què els objectes representats i les formes usades donin com a resultat un quadre ple de bellesa. Per a reeixir l’artista se serveix d’una sèrie de formes com ara les línies de força, la composició, l’equilibri, el color. Aquestes formes són invisibles en el quadre: és la part abstracta!  Aquesta part no es veu, però fa que l’objecte resulti formós en el quadre….

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 thoughts on “Inauguració Lorenzo González (7 febrer 2019)”
 1. Hi there, I found your website via Google at the same time as searching for a comparable subject, your site got here
  up, it appears to be like good. I’ve bookmarked it in my
  google bookmarks.
  Hi there, simply changed into aware of your blog through Google, and
  found that it’s truly informative. I’m going to be careful for brussels.
  I’ll be grateful if you continue this in future.
  Many other people shall be benefited from your writing.
  Cheers! I saw similar here: dobry sklep and also here:
  sklep online

 2. You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

 3. I’m often to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and maintain checking for brand spanking new information.

 4. I’m often to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and maintain checking for brand spanking new information.

Leave a Comment