Inauguració Jordi Isern (30 octubre 2018)

“Quan t’atures” és un títol que reflecteix molt bé la mentalitat d’en Jordi Isern: «Intento transmetre pau, tranquil·litat en mig d’un temps que transcorre molt ràpidament. Amb aquesta obra vull convidar a aturar-nos i reflexionar, i viure la passió per la natura, que és la nostra mare i que cal respectar».

 

 

L’Ignasi Cabanas presenta al qui ja és ben conegut d’aquesta casa. És la cinquena exposició d’Isern a la Sala Rusiñol. L’Ignasi remarca que aquesta pintura no passa mai de moda: és “a-temporal”. És una obra coneguda d’un artista reconegut no només arreu del país, sinó molt més enllà. Ara mateix en Jordi Isern està totalment abocat al Japó, de manera que és per a nosaltres un honor que s’hagi sojornat per unes setmanes a Sant Cugat del Vallès.

 

 

«Com podem comprovar en els seus quadres, l’autor és fidel als indrets que coneix i estima, dels que sap extreure emocions estètiques que arriben a tothom, com ho demostra que acabi just d’arribar d’una exposició feta a la ciutat nipona de Tòquio» (Josep Mª Cadena).

 

 

 

Heus ací la genial descripció d’en Josep Mª Cadena: «Esclat primaveral després de les pluges tardorenques i les neus hivernals, roselles que puntegen de vermell els camps de blat que esperen la sega, arbustos que des de dalt de penya-segats contemplen el mar als seus peus, pobles i masies que conviuen amb les muntanyes, els boscos i els prats que els envolten…». Així és la pintura d’en Jordi Isern!

 

 

 

Jordi Isern té unes paraules d’agraïment i reconeixement envers la Sala Rusiñoli els seus gestors, dels quals destaca llur rigorosa fidelitat a la línia de la pintura figurativa. L’autor mateix s’avança a respondre una pregunta que sap que la gent li fa habitualment: Quant tardes en fer un quadre? —«Jo acostumo a respondre que 27 anys… Si ara puc completar una pintura amb més o menys temps —depèn del quadre, del dia, del moment— és perquè abans hi han hagut 27 anys de treball».

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

One thought on “Inauguració Jordi Isern (30 octubre 2018)”
Leave a Comment