Inauguració Curell (7 març 2019)

«Creadora d’atmosferes mediterrànies de gran subtilesa cromàtica i infinita serenor»: aquesta és Dolors Curell. Així és com l’ha descrita feliçment en Josep Mª Cadena. És la tercera vegada que aquesta pintora s’atansa a la Sala Rusiñol. Coneixíem el seu estil, la seva temàtica…; ara veiem la seva creativitat en comprovar que és ella mateixa —és una pintura inconfusible— però amb una proposta renovada.

 

 

 

La Sala Rusiñol estava plena, i és que la Dolorsha vingut acompanyada de nombrosos amics i admiradors. Agraeix que l’hagin acompanyat en aquesta inauguració. Ella fa un parlament breu, i ho justifica: «He donat classes i em costa analitzar-me a mi mateixa».

 

 

 

La Dolorsens confia que aquesta exposició és resultat de la feina de dos anys. El títol —“Llums d’estiu”— ha estat pensat a posteriori perquè tots els quadres tenen un mateix fil conductor: es tracta de paisatges viscuts a l’estiu. No responen a cap lloc concret i són el reflex d’una impressió, d’un impacte: hi veiem més sensacions que descripció

 

 

 

En Josep Mª Cadena descriu la col·lecció de la Dolor Curell com una “simfonia de figuració i abstracció”.Figuracióperquè hi veiem figures, com ara barques que estan esperant, boies, ombrel·les de platja; abstraccióperquè copsem la grandària del mar. En aquesta pintura s’hi conjuminen el sentiment d’immensitat —l’horitzó del mar que mai arribem a atènyer— i la consciència de la nostra petitesa (reflectida en les barques i altres elements vistos com “des de dalt”).

 

«En saber el nom de l’artista que ara toca a la galeria santcugatenca, a l’instant vaig recordar l’especial llum dels seus paisatges marítims, gairebé sempre vistos des d’aèries panoràmiques, emotivament observats, mirant cap a la platja des de la blava immensitat de les aigües» (De la ressenya d’en Josep Mª Cadena).

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Inauguració Curell (7 març 2019)”
Leave a Comment