“4 anotacions d’en… Bellosta”

Respostes ràpides de l’artista, sense “cercar 3 potes al gat”

Tu? (nom, naixença i el que vulguis): Carles Bellosta Solano. Nascut a Sabadell, el 3 de juliol del ’62. Vinc d’una família treballadora; amb unes arrels molt de terra i de la terra. Amb la Mireia hem tingut en Pol.

Una virtut teva a destacar?: Sóc molt dialogant.

Un punt feble teu a reconèixer?: Quan deixo de ser educat, sóc exageradament explosiu.

El teu plat preferit? (per a qui desitgi convidar-te): Trinxat de la Cerdanya.

Un record de la teva vida?: Ara que no tinc els meus pares, recordo la calidesa que em van arribar a donar.

Un rècord en la teva vida? (pregunta afegida per suggeriment del pintor Román Francés): Durant un temps, rècord de Catalunya de 400 metres llisos en atletisme.

Un lloc d’aquest món?: Venècia, sens dubte.

Un llibre?: Destacaré una temàtica. És fàcil, tenint un fill menut a casa: com educar-lo. La meva literatura des de fa 4 anys va relacionada amb això.

Un escriptor?: Terenci Moix.

Del “setè art”: una pel·lícula?: Només podria dir pel·lícules de nen petit… Depèn també del dia: des d’Indiana Jones a “Los puentes de Madison”. Necessito la meva part de nen petit vigent, que no l’hem de perdre mai. No m’agraden les pel·lícules bèl·liques.

Una afició?: El caminar.

Un somni?: Alguns: ara mateix, a hores d’ara, ser el millor pare pel meu fill.

Què és l’art?: Per a mi és una altra manera de parlar: una manera de dialogar, primer amb mi mateix i després amb els altres.

Per a Plató, la bellesa és la crida d’un altre món per a rescatar-nos de la caverna on vivim (què et sembla?): Totalment d’acord! La bellesa és el lloc on ens podem refugiar tots; és el màxim exponent de la creació. Ho engloba casi tot. Però no té perquè ser “bellesa maca”.

T’has trobat amb la Bellesa (així, amb Majúscula)?: Oh, i tant! Molts cops en la vida! Començant per l’entorn més proper de la meva infantesa i acabant amb el naixement del meu fill: no hi ha paraules per a descriure-ho! Quan em van dir que tenir un fill era quelcom molt especial, no vaig saber-ho realment fins que el vaig tenir. Una posta de sol és “monumentalment bèstia”, però el fill —tot i ser tan petit— és descomunal!

El teu mestre?: El meu pare: perquè parlava molt poc, però m’agafava de la mà i em portava per tot arreu. Em deixava espais per a pensar: podia fer-ho perquè no hi havia sorolls. Necessitem espais de soledat per a trobar-nos!

T’identifiques amb alguna escola de pintura?: A hores d’ara, crec que casi tot està fet, però poc explicat. La pintura ha d’explicar sempre quelcom. El simbolisme i el segle XIX m’han atret especialment, encara que expliquessin por, vergonya, solitud…

Un pintor a qui admires?: Són molts… Admiro èpoques: com ja he dit, el simbolisme i segle XIX. Ja de petit no m’agradava mitificar una persona, sinó conèixer-la: saber no el que es veu “pel davant”, sinó “al darrera”…

El teu primer record del món de l’art?: Una exposició que vaig veure del Sr. Puigdengoles, a la Sala Parés.

La teva primera alegria en l’art?: La meva primera exposició em va donar una doble alegria. D’entrada, el galerista em va dir «anirem malament si pintes així»… Però vaig vendre el 75% de l’exposició i em vaig poder riure d’ell. Tinc una casa petitona en un poble de Osca: allí he viscut sortides i postes de sol. És el que a mi m’exalta. A cada exposició faig un o dos paisatges de dia, i la resta de les pintures les faig amb contrallums de posta o sortida del sol. La llum és el tot, no el tema.

La teva primera exposició?: A Sabadell, a la Galeria Cau d’Art.

El teu estil?: El meu estil és pintar el que m’entusiasme. Posar-hi etiqueta al meu estil seria insultar-me a mi mateix.

El teu color?: Tots els colors quan es fa fosc, perquè tots hi segueixen sent, però diferents.

El teu tema?: La natura: urbans o rurals; els exteriors.

Ens dius quelcom més? (el que vulguis del que vulguis): Que la meva recerca en la pintura i en la vida és ser feliç amb els meus i amb mi mateix. Aquí hi pren part molt important el naixement del meu fill i la convivència amb la meva parella.

Alguna altra pregunta? (que desitgis que et fem): Ni haurien tantes!

18 thoughts on ““4 anotacions d’en… Bellosta””
 1. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with
  SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good results. If you know of any please share. Many thanks!
  You can read similar article here: Link Building

 2. Wow, wonderful weblog layout!
  How long have you been blogging for? you made running
  a blog look easy. The total glance of your web
  site is magnificent, as neatly as the content material!
  I read similar here prev
  next and it’s was wrote by Marth70.

Leave a Comment