“4 anotacions de… l’Alícia Grau”

Respostes ràpides de l’artista, sense “cercar 3 potes al gat”

Tu? (nom, naixença i el que vulguis): Alícia Grau i Pérez-Agustín. Barcelona, 1955. Tinc dues filles i tres nets.

Una virtut teva a destacar?: Sóc molt constant i perseverant en tot. I molt tossuda (aquesta part “mañica” que em ve d’alguna de les meves àvies).

Un punt feble teu a reconèixer?: Sóc exigent amb mi mateixa i amb els altres: si jo puc fer-ho, també ho poden fer els altres. Sóc perfeccionista.

El teu plat preferit? (per a qui desitgi convidar-te): La paella de verdures. M’encisa. La meva germana la fa millor que ningú.

Un record de la teva vida?: Molts. El top, el naixement de les meves filles. També recordo aquella ocasió en què —era la primera vegada— un matrimoni, mentre prenia uns apunts, em demanaren preu. Tenia 16 anys. I el darrer gran record: la meva exposició a Abu Dhabi, a Emirats Àrabs. Ha estat com un conte de fades. Vaig tornar el dimarts passat: per això és el meu darrer record.

Un lloc d’aquest món?: Qualsevol , mentre hi sigui la gent que estimo i les meves eines de treball.

Un llibre?: “La hoja plegada” (un relat del pas de la joventut a l’edat adulta), de William Maxwell. Del mateix autor, també el llibre “Vinieron como golondrinas” (un commovedor retrat de la infantesa i primera adolescència).

Un escriptor?: En William Maxwell.

Del “setè art”: una pel·lícula?: “El Sur”, d’en Víctor Erice, i “Qué bello es vivir”, d’en Frank Capra.

Una afició?: M’encisa cuinar; em relaxa.

Un somni?: Un món equilibrat, just: és un somni!

Què és l’art?: Ho he pensat: és un medi pel qual els individus expressen sentiments, pensaments i idees, i que involucren tant les persones que els practiquen com també els qui ho observen: es crea un vincle sense el qual no existiria l’art.

Per a Plató, la bellesa és la crida d’un altre món per a rescatar-nos de la caverna on vivim (què et sembla?): Em sembla perfecte. Però afegeixo per a mi, l’art és la seducció dels sentits i de l’esperit.

T’has trobat amb la Bellesa (així, amb Majúscula)?: (Riu). La podem trobar en tot el que ens envolta. Cal aprendre a veure-la.

El teu mestre?: Tots els pintors. Àdhuc una veïna meva que va fer Belles Arts amb mi. Jo anava amb ella a pintar.

T’identifiques amb alguna escola de pintura?: Diuen que m’apropo, algunes vegades, a l’impressionisme. Són etiquetes que et posen: que me les posin els altres!

Un pintor a qui admires?: Molts. Antonio López García. Un altre, a qui estimo especialment: Ángel Badía. Tot i ser pintors, la meva relació amb ells és personal, amigable: els veig més com amics que com a professionals.

El teu primer record del món de l’art?: Sempre, des de petita, he viscut el món de l’art. Quan era menuda, a Barcelona, anava amb els meus pares als museus i a les galeries. Després d’anar a missa, compràvem el tortell de crema i ens atansàvem a veure alguna exposició. En aquella època, les galeries d’art obrien també els diumenges.

La teva primera alegria en l’art?: Aquella que ja he esmentat: quan, per primera vegada, em demanaren preu per quelcom que estava pintant. Aleshores vaig veure que el meu somni podia esdevenir en professió.

La teva primera exposició?: No fou comercial: estava estudiant i va ser una col·lectiva d’estudiants dels Laboratorios Sándoz. A nivell comercial: a la Galeria Llorens, l’any ’82.

El teu estil?: Figuratiu, amb textura.

El teu color?: El blau.

El teu tema?: Bodegons, paisatges, infants. I tot allò que pugui fer i sentir com a meu.

Ens dius quelcom més? (el que vulguis del que vulguis): Sempre que tinc l’ocasió, agraeixo a tots els qui han participat en el camí per tal que la meva vocació hagi esdevingut realitat: galeristes, periodistes… He pintat nens que ara em porten els seus fills per a què els pinti. Un treball molt gratificant! La llàstima és que no tinc temps per a cuidar tota la gent que estimo.

Alguna altra pregunta? (que desitgis que et fem): No, no més…

6 thoughts on ““4 anotacions de… l’Alícia Grau””
  1. Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
    you make blogging look easy. The whole glance of your web site is wonderful, let alone the content material!
    You can see similar here sklep

  2. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other websites?
    I have a blog centered on the same information you discuss and
    would really like to have you share some stories/information. I know
    my viewers would appreciate your work. If you are even remotely interested,
    feel free to shoot me an e-mail. I saw similar here:
    Dobry sklep

Leave a Comment