Inauguració “Traç i color” de Maite Farreres

Després d’uns dies de descans, hem començat el nou curs d’exposicions. Dijous 5 de setembre ha estat la data en què hem inaugurat la primera de les exposicions de la temporada 2024-2025.

Maite Farreres és l’artista seleccionada per aquest inici de curs. Ignasi Cabanas, director de la Sala Rusiñol, va començar per agrair l’assistència al nombrós públic que ens acompanyà. Explicà que la Maite Farreres és una artista que presenta el seu treball, per primera vegada, a la nostra galeria. L’artista, lleidatana, mai havia exposat a Sant Cugat.

Tot seguit, va donar pas a la també artista Gemma Riba Roca, qui va estar l’encarregada de fer el comentari de l’obra. Durant el seu parlament va destacar que la Maite és una artista amb gran sensibilitat e intuïció. Explicà que la pintura s’expressa amb regles estètiques i que, alhora, busca la bellesa i que tot i que existeix la musa, l’art es porta a dins.

L’estètica s’expressa en valors i la bellesa és la màgia de l’art i no es pot decidir. La Maite Farreres no es preocupa en buscar valors estètics. El seu treball és d’execució ràpida, té un ritme molt espontani, fortalesa i gran personalitat. Té segell propi perquè no cal veure la signatura per reconèixer la seva obra.

A continuació va ser el torn de la artista, qui explicà que pinta directament amb la tinta xinesa sobre el paper, sense dibuix previ. “La perspectiva la tinc al cap. Primer dibuixo amb tinta i faig tres capes amb les aigüades. Treballo amb la tècnica de l’aquarel·la seca i humida. El meu traç és ràpid però l’obra és lenta d’execució”.

Aquí més moments de la inauguració:

2 thoughts on “Inauguració “Traç i color” de Maite Farreres”
  1. I am really inspired with your writing abilities as smartly as with the structure on your blog. Is this a paid topic or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent high quality writing, it is rare to see a great weblog like this one today..

Leave a Comment